Valpträff!

Igår var det kennelträff i Tomthult. Huvudpersoner på träffen var förstås Leas nio veckor gamla valpar. I skuggan under taket på uteplatsen/verandan fläktade det svalt och skönt, men i 28-gradig värme vill man förstås inte åka långt med så unga valpar, och därför var bara Tequila, Micko och Zorro närvarande av årets kull. De fick springa lösa på verandan medan hussar och mattar avnjöt sommarbuffén, de var överlyckliga att få träffas igen efter en hel vecka och de ägnade sig åt alla valpars favoritlek, dvs jaga varandra och slåss.

Valplek

Syskonkärlek

Träffen avslutades med en utflykt till en liten skogssjö där även de vuxna hundarna fick springa lösa och bada – vattnet såg ut att koka när skaran av badsugna retrievers (samt en stor och stilig men vilsekommen schäfer) kastade sig i, njöt av det svala vattnet och tävlade om att nå de ikastade pinnarna.

Å så skönt det är att bada!

Å så skönt och roligt det är att bada!

Valparna närmade sig sjön med större försiktighet. Tequila och Micko nöjde sig med att lukta på vattnet och konstatera att det var nåt blött, men Zorro slängde sig i självmant och tog en liten simtur på egen hand.

Zorro tar en simtur på egen hand

Zorro tar en simtur på egen hand

Allt som allt hade vi en trevlig dag med jättegod mat, mycket hundprat och många glada skratt. Den relativa tystnaden när alla hade åkt var antagligen ganska skön, antar jag.

Stort tack till Anneli från alla gästerna!

(Skrivet med Annelis medgivande av Thomas, gästbloggare, Zorros husse)
Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *