Om oss på Tomthult

Kennel Tomthult

Kennel Tomthult

Välkommen!

Tomthult är en litet av en ”familjekennel” med ett par tre tikar som springer ut och in mellan hundgården och köket. Oftast har vi bara en kull om året, när det passar oss och passar någon av våra tikar.

Som uppfödare av golden retrievers är det vår ambition att kunna leverera hundar med de äkta och ursprungliga retrieveregenskaperna: glada, mjuka och arbetsvilliga hundar, fysiskt friska och starka, mentalt stabila och lyhörda. Vi är stolta över våra vackra retrievers.

3 svar på Om oss på Tomthult

 1. Anna-Karin Danielsson skriver:

  Hej!
  Vill bara säga WOW vilka fina hundar ni har och det är precis så här jag tänker mig en golden retriever ska se ut. Det finns inte många golden som ser ut som era. Verkligen jättefina!! Lite som goldens sportmodell. Jag tycker denna ras generellt blivit så himla stor. Jag kommer absolut hålla mina ögon öppna här för att vi ska hitta vår egna golden till familjen i framtiden, förmodligen kommer det komma en del omplaceringar när pandemin är över!

  Glad sommar!

 2. Tina Westerberg skriver:

  Hej!
  Mitt namn är Tina och håller på att leta ny hund. Jag och min familj bor i Eksjö, Småland. Jag är för tillfället utan hund och letar efter valp som blir leveransklar tidigast kring augusti 2024. Jag vill ha tid att leta i lugn och ro efter en uppfödare som kan stötta mig i mitt framtida hundägarskap då jag nu tittar efter en ny ras för mig samt vill kunna läsa på och vara med på lite jaktträningar för att lära mig lite innan. Jag har fastnat för jaktgolden då den verkar ha mycket av det jag letar efter samt att jag har blivit nyfiken på jakt då jag har kollegor på jobbet som håller på med detta. Har sett en del filmer om det och det ser väldigt intressant ut. Mitt mål med min nästa hund förutom att pröva på jakt är brukset och då framför allt sök och spår.
  Min hundhistorik startar i mitten av 80-talet då jag var 15 år och fick min första egna hund, en blandrastik (labrador/bordercollie) på 1,5 år som jag gick på brukshundklubben med och startade i lydnad med. I början av 90-talet fick jag min första schäfer som jag tränade i spår men kom inte så långt tävlingsmässigt men vi gillade att träna. Honom utbildade jag även till bevakningshund i hemvärnet. Blev aktiv i brukshundlubben i Mellerud som hjälpinstruktör under flera år och utbildade mig till agilityinstruktör. Var mycket aktiv i brukshunklubben fram till -96 ungefär sen blev det familj och barn som tog mitt intresse men har haft hund hela tiden. Senaste hunden jag haft nu, en mellan pinchertik, blev startskottet i att bli aktiv i Eksjö brukshundklubb där jag varit hjälp instruktör och fått tillbaka lusten till en träning/tävlingskompis igen.
  Jag har fyra barn varav två bor kvar hemma (20 och 15 år) och två lämnat boet samt fått glädjen att bli mormor för några år sedan. Jag jobbar ständig natt på IVA i Eksjö som sjuksköterska och min man jobbar dagtid så det blir ju inte mycket hunden behöver vara ensam.
  Är det något mer du vill veta om mig så är det bara att höra av dig och fråga.
  Mvh Tina Westerberg 070-6647561)

 3. Tina Westerberg skriver:

  Blev visst fel!! Den tidigare kommentaren skulle ju inte bli en kommentar som ska publiceras, skulle ju vara ett mail !
  Mvh Tina Westerberg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *