Säsongens sista onsdagsträning

Dagarna blir kortare, mörkret faller allt tidigare. Det börjar bli skumt redan sju-halvåtta, så det är dags att inse att det inte funkar längre med träning på onsdagskvällarna – det blir för korta pass helt enkelt. 

Samling på "Himmelska Fridens Torg"

Samling på ”Himmelska Fridens Torg”

Ett tiotal hussar och mattar med lika många hundar samlades i onsdags kväll till säsongens sista onsdagsträning på ’Himmelska Fridens Torg’ – en trevägskorsning en halvmil in i skogen från Tomthult.

Zorro på väg in

Skogen lyste av höstens alla färger – ljuslila ljung, gula och orange björkar, blårött blåbärsris. Hundarna var ivriga och fulla av lust att göra det de kan bäst – springa fort som vinden, fånga upp en vittring bland skogens alla dofter, och skynda tillbaka till husse eller matte med bytet och få beröm, en klapp, och kanske en godisbit. Ovan kommer treårige Zorro stolt in med sitt byte. 

Alla kom inte med på bild, men här några bilder av glädjen.

Mirja i full fart

Bland alla våra gyllene retrievers fanns också ett par svarta – raketen Ramoz (flatcoated, fastnade tyvärr inte på bild), och treåriga sprintern Mirja (labrador, ovan).

Britta med dummy

Tvååriga Britta for snabbt och ivrigt fram genom riset på väg till matte med bytet.

Moder Lea

Och flockens Grand Old Dame, nioåriga Lea, mamma till både Zorro och Britta, briljerade som vanligt, snabb och säker.

Vilken trevlig säsongsavslu… nejdå, vi kan fortsätta att träffas och träna på lördagsförmiddagarna, ett tag till. Om vädret tillåter. Närmast nu på lördag klockan elva, på Torbjörns Kulle… om vädret tillåter, förstås.

 

 

 

 

 

 

Det här inlägget postades i Dagbok. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *